Årets tema

Middelalderen på bornholm: over - og underverdenen

Kongen skuler olmt mod Hammershus, hvor ærkebiskoppen regerer. Fiskerne kæmper mod havet, mens ridderne kæmper mod hinanden. Skønjomfruen løfter i skørtet,  men kyskhedsbæltet sætter sine begrænsninger. I gravhøjen fester de underjordiske, når de ikke driver gæk med bornholmerne. 

Temaet er middelalderen på Bornholm: over – og underverdenen. Skulpturerne, der vil skildre lokale historier fra området og vil være inspireret af de bornholmske folkefortællinger, er skabt af verdenen førende internationale sandskulptører. 

 

Vi er stolte af at kunne byde dig velkommen til Nexø Sandskulptur Park, hvor alting er skabt i fugtigt og lerholdigt bornholmsk sand, sand og atter sand. 

nexo6
nexo5
nexo7
nexo4 kopi

Om os

 Nexø Sandpark er startet med ønsket om at skabe en attraktion, der kan skabe liv på den lokale havn – med udkig til verdenen. 

Festivalen er både sjov og inspirerende, og der er rig mulighed for at skabe sin egen sandskulptur. På pladsen kan børn og barnlige sjæle udfolde kreativiteten med forskellige aktiviteter og fordybe sig i sandet. Cafeen byder på forfriskninger, mens ungerne hygger sig i sandkassen